Kunststof kozijnen

Als je op zoek bent naar manieren om de warmte beter binnen te houden, dan zijn kozijnen van kunststof een goede optie. 

Kunststof kozijnen

Table of Contents

Kunststof kozijnen kosten gemiddeld tussen de € 2.000 en € 4.000. Deze worden dan wel door een professionele vakman geplaatst. 

Uiteraard is dat een groot gat. Dit komt door de persoonlijke situatie, Er zijn diverse factoren die van invloed zijn op de prijs. 

De prijs van kunststof kozijnen wordt bepaald door:

  •  De maat van het kozijn
  • De kleur
  • Het type profiel


Een van deze factoren is de maat van uw kunststof kozijn. Hoe groter, hoe duurder. Daarnaast is er een ruime keuze in factoren als isolatie, uitstraling en raamtype. Ook extra’s zoals het plaatsen van een raamhor behoren tot de mogelijkheden.

Wanneer nieuwe kunststof kozijnen kopen

Soms hebben raamkozijnen slechts een kleine opknapbeurt nodig in plaats van een volledige vervanging. Als de dorpel en stijlen aan het rotten of vergaan zijn, is het echter noodzakelijk om uw kozijn volledig te vervangen. 

Overweeg voor dergelijke projecten om een aannemer in te schakelen, aangezien een volledige vervanging van het raamkozijn ingewikkeld kan zijn om correct te installeren. 

Een juiste installatie met behulp van een vakman kan langdurige reparatiekosten aan uw kozijnen en aan uw woning voorkomen.

Goedkoop en duurzaam

Een Kunststof kozijn is een type kozijn dat is gemaakt van kunststof. Ze zijn vaak goedkoop en duurzaam. Kunststof kozijnen zijn niet zo populair als metalen of houten kozijnen, maar ze hebben hun eigen voordelen.

Het goedkoopste en meest voorkomende type kozijn is het spuitgegoten kunststof kozijn. Deze frames zijn gemaakt van een mengsel van polycarbonaat en acryl, waardoor ze goedkoop te produceren en duurzaam zijn met UV-bescherming.

Kunststof ramen kunnen lang meegaan, afhankelijk van hoe goed u er voor zorgt. Als je goed voor je ramen zorgt, zoals schoonmaken met water en zeep of azijn voor hardnekkige vlekken, dan gaat je raam jarenlang mee!

Kunststof kozijnen

Kozijnen van kunststof zijn ongelofelijk populair.