kung fu amsterdam

De eeuwenoude kunsten van verdediging leren? Sluit je aan bij Kung Fu Amsterdam. De lessen worden gegeven door een zeer gerespecteerde instructeur met wortels uit de oorsprong van het Kung Fu land China.

Kung Fu Amsterdam

Inhoudsopgave

Lid worden van Kung Fu Amsterdam

Geïnteresseerd? Benieuwd wat Pak Mei Kung Fu Amsterdam Zuid jou kan bieden?
Mail ons dan voor meer informatie of maak een afspraak voor een proefles. Proeflessen zijn mogelijk elke laatste dinsdag van de maand.

info@pakmeikungfu.nl

Kung fu technieken

Kung Fu technieken zijn een vorm van krijgskunst die zijn oorsprong vindt in China. De term “kung fu” kan verwijzen naar een aantal Chinese vechtkunststijlen, maar wordt het meest gebruikt om te verwijzen naar de Shaolin stijl van kung fu. Kung fu-technieken worden gekenmerkt door het gebruik van snelle en krachtige slagen, alsook acrobatische bewegingen.

Kung fu-technieken werden voor het eerst ontwikkeld in de tijd dat de Shaolin-tempel een oefenterrein was voor boeddhistische monniken. De monniken trainden in kung fu om zich beter te kunnen verdedigen tegen aanvallers en bandieten. Deze leer je in kung fu Amsterdam. Na verloop van tijd werden de door de Shaolin monniken ontwikkelde technieken steeds verfijnder en dodelijker.

Tijdens de Qing Dynastie werd kung fu verboden door de keizerlijke regering. Dit leidde tot de ontwikkeling van geheime genootschappen bekend als triades, die kung fu gebruikten voor zelfverdediging en om te vechten tegen de regering.

Vandaag de dag wordt kung fu beoefend door mensen over de hele wereld en is het niet langer beperkt tot China. Kung fu-technieken zijn aangepast en opgenomen in andere vechtsportstijlen, zoals Karate en Tae Kwon Do.

Kung Fu technieken zijn gebaseerd op het principe de eigen kracht van de tegenstander tegen hem te gebruiken. Dit betekent dat kung fu beoefenaars in staat moeten zijn te anticiperen en snel te reageren op de bewegingen van een tegenstander. Kung fu training richt zich vaak op het ontwikkelen van snelheid, behendigheid en reflexen.

Kung Fu beoefenaars maken gebruik van een verscheidenheid aan verschillende technieken, waaronder stoten, trappen, gewrichtsblokkeringen en worpen. Daarnaast maken veel kungfu-stijlen gebruik van wapens zoals zwaarden, messen en staven.

Kung fu is een veeleisende krijgskunst die toewijding en discipline vereist. Degenen die kung fu willen leren moeten bereid zijn er de nodige tijd en moeite in te steken om de technieken onder de knie te krijgen. Echter, de beloningen van kung fu leren zijn geweldig, en de geleerde vaardigheden kunnen gebruikt worden om zich in echte situaties te verdedigen.

Leraar kung fu in Amsterdam

Krijg training van de betere in Kung Fu. Wij zijn gevestigd in Amsterdam Zuid. info@pakmeikungfu.nl

17 inch laptop

17 inch laptop

/*! elementor – v3.7.4 – 31-08-2022 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=”.svg”]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block} Ontdek hier het unieke aanbod aan 17 inch laptops /*! elementor – v3.7.4

lees meer ┬╗