17 inch laptop

Ontdek hier het unieke aanbod aan 17 inch laptops

17 inch laptop

17 inch laptop kopen

Hoe we 17-inch laptops testen

We hebben 17-inch laptops onderworpen aan uitgebreide benchmarktests – zowel synthetisch als in de praktijk – voordat ze in handen van onze recensenten terechtkomen. We evalueren alles, van snelheid en batterijduur tot schermhelderheid, luidsprekervolume en systeemwarmte.

We gebruiken een Klein K10-colorimeter om de helderheid en het sRGB-kleurengamma van het beeldscherm van een laptop te detecteren. Voor prestatiebenchmarking doorlopen we de laptop door een hele reeks benchmarks, waaronder Geekbench 4.3 en 5.0 en professionele grafische 3DMark-tests.

Om de prestaties in de echte wereld te bepalen, vragen we de laptop om een 4K-video om te zetten naar een resolutie van 1080p en om een multimediabestand van 4,97 GB te dupliceren. Onze real-world grafische test is de Dirt 3-benchmark met gemiddelde instellingen en 1080p-resolutie.

We voeren ook hittetests uit door een video van 15 minuten op volledig scherm af te spelen en onze batterijtest bestaat uit continu internetten via wifi met een helderheid van 150 nits. Alles boven het categoriegemiddelde (8 uur en 36 minuten) beschouwen wij als een goed resultaat. Uiteraard worden deze tests aangevuld met hands-on testen van onze reviewers.

lenovo laptop

aankooptips laptop 17 inch

Specificaties:

1080p / Core i5 / 8GB zijn de beste weddenschappen. Je kunt veel tijd besteden aan het graven in specificaties, maar hier zijn de belangrijkste componenten om over na te denken bij het kopen van een 17-inch laptop. Als je gewoon echt goede mainstream prestaties wilt, ga dan voor een Core i5 CPU, 8 GB RAM, een 256 GB SSD en een 1080p-scherm.

Schermresolutie:

Helaas heeft 66 procent van de consumentenlaptops en 51 procent van de bedrijfssystemen een scherm met een lage resolutie. Koop indien mogelijk een scherm met een resolutie van 1920 x 1080 (ook bekend als 1080p of full HD) of een hogere resolutie.

CPU:

een Intel Core i5 biedt goede mainstream-prestaties. Sommige budgetsystemen worden geleverd met Core i3-, Celeron- of Pentium-CPU’s, die goed zijn voor basistaken, maar niet voor zware multitasking. Koop een Core i7 of een quad-coreprocessor (serienummer eindigt op HQ of HK) voor gaming of high-end productiviteitstaken zoals videobewerking en 3D-modellering.

RAM:

8 GB is ideaal voor de meeste gebruikers, maar ervaren gebruikers zullen 12 of 16 GB willen. 4 GB is acceptabel voor budgetsystemen. Secundaire laptops en Chromebooks hebben mogelijk minder.
Opslag: Tenzij je een gamer of een krachtige gebruiker bent, is 256 GB interne opslag waarschijnlijk voldoende. Koop indien mogelijk een SSD (solid-state drive) in plaats van een harde schijf, want het gaat je computer een stuk sneller maken.

Graphics:

Gamers en creatieve professionals moeten wat onderzoek doen en uitzoeken welke discrete GPU van Nvidia of AMD goed genoeg is om hun favoriete software te draaien. Alle anderen zullen blij zijn met de ingebouwde Intel HD Graphics die bij de CPU wordt geleverd.

contact laptop 17 inch

Handige links